Kranio sakral terapi

Kranio Sakral er en blid behandlingsform, som er både behagelig og afstressende at modtage.

Utrolig effektfuld, hvis du er parat til at tage imod

Kranio Sakral terapi er “opfundet” af en amerikansk læge og osteopat i ca. 1920. Han fandt ud af at kraniepladerne er bevægelige, og at der kan opstå spændinger mellem disse. Hans teknikker blev senere forfinet, og den kranio sakral terapi vi benytter i dag, kom til Danmark i ca. 1970.

Kranio Sakral er en blid behandlingsform, som er både behagelig og afstressende at modtage. Samtidig er den utrolig effektfuld, hvis du er parat til at tage imod.

Der arbejdes med blide tryk for at mindske/fjerne spændinger i det kranio sakrale system.

Det kranio sakrale system omslutter centralnervesystemet og består af kranie, ansigt, rygsøjle, korsben, bindevævsmembraner der binder knoglerne sammen, samt cerebrospinalvæsken, der flyder mellem to af hjernehinderne. cerebrospinalvæsken skal fungere som stødpude (beskytte kraniet) og transportere næringsstoffer til – og affaldsstoffer fra hjerne og rygmarv. Ved spændinger i bindevævsmembranerne kan væsken ikke flyde frit, og dermed kommer der ubalance i kroppen.

Kommer den i ubalance pga forkert kropsholdning/arbejdsstilling, traumer eller andet, kan kroppen have brug for hjælp til at finde tilbage.

Kranio sakral terapi er specielt effektiv til følgende problematikker:

  • Stress
  • Piskesmæld, også gamle
  • Hjernerystelse, og problemer efter gamle rystelser
  • Hovedpine, incl nogle former for migræne
  • Muskelspændinger
  • Behov for afslapning